29 gen 2011

Cinnamon raisin english muffins



For about 10 muffins:

warm water 1/3 cup
brown sugar 1 tbsp
active dry yeast 2 1/2 tsp
warm nonfat milk 1 cup
salt 3/4 tsp
ground cinnamon 1 1/2 tsp
all purpose flour 1 cup
whole wheat flour 1 cup
raisins 1/3 cup

In a large bowl, whisk together water, sugar and yeast and let mixture stand for 10 minutes, until slightly foamy. Stir in remaining ingredients except the raisins and mix until smooth. Once the batter comes together, stir in the raisins.
Cover with plastic wrap and set aside for 45 minutes to relax and rise.
Heat a griddle/nonstick frying pan over medium/medium-high heat. Drop dough and cook until medium brown on the bottom. The top with look set and the sides will appear somewhat dry. Flip over and cook second side until brown.



Versione italiana



Muffins inglesi all'uvetta e cannella

Per 10 muffins:

acqua tiepida 1/3 cup
zucchero di canna 1 tbsp
lievito 1 1/2 tsp
latte magro tiepido 1 cup
sale 3/4 tsp
cannella 1 1/2 tsp
farina 1 cup
farina integrale 1 cup
uvetta 1/3 cup

In una ciotola grande mischiare insieme l'acqua, zucchero e lievito e lasciar riposare per 10 minuti fino a creare una leggera schiuma. Aggiungere gli altri ingredienti tranne l'uvetta e mescolare. Quando si è impastato bene mettere l'uvetta, coprire con della pellicola e lasciar riposare e lievitare per almeno 45 minuti. Dargli la forma di muffins e cuocerli in una padella antiaderente a metà fiamma, cuocere da entrambi i lati, fino a quando non si scuriscono tutti e due i lati.



fonte - source: Baking BItes

27 gen 2011

Tofu escalope with mushrooms





tofu 1
mushrooms 4
onion 1/2
vegetable broth to taste
flour
parsley to taste
yogurt
scallion 1

Cut the tofu in escalopes and cover with the flour and cook until a little brown. In another pan put some oil and the chopped onion, add cutted mushrooms, parsley and broth. When they are cook add in the tofu escalopes and some yogurt. Stir for about one minute and serve with some chopped scallion on the top.



Versione italiana



Scaloppine di tofu con funghi

tofu 1
funghi 4
cipolla 1/2
brodo vegetale q.b.
farina
prezzemolo
yogurt
cipollotto 1

Fare il tofu a fettine, coprirle con della farina e farle dorare in padella. In un'altra padella dorare la cipolla con un filo d'olio, aggiungere i funghi, il prezzemolo tagliati e un pò di brodo. Quando sono cotti aggiungere il tofu e lo yogurt e mescolare per un minuto circa. Servire con il cippollotto tagliato.



fonte - source: Veganblog