3 feb 2011

Potato rösti



Makes 8 rösti:

potatoes 450 gr
salt&black pepper to taste
flour for dusting
olive oil

Peel the potatoes and grate them. Squeeze the potatoes to remove as much liquid as you can. Put in a bowl, season with salt and pepper, and sift over flour. Mix until combined. Heat a bit of oil in a large frying pan. Drop the mixture into pan and flatten slightly making a flat cake. Cook over medium heat for about 3 minutes each side, until golden brown and crisp. Drain on paper towel.



Versione italiana



Rösti di patate

Per 8 rösti:

patate 450 gr
sale&pepe q.b.
farina una spolverata
olio evo

Sbucciare le patate e grattugiarle. Spremerle per togliere tutta l'acqua in eccesso. Metterle in una ciotola, salare e pepare, e spolverare di farina. Mescolare. Poi mettere un pò d'olio in una padella larga anti aderente. Formare con il composto i rösti e cuocere in padella a metà fiamma. Cuocere per circa 3 minuti, fino a quando non diventano dorati e croccanti. Asciugarli con della carta assorbente da cucina.

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