09 feb 2011

Tofu steak



tofu 1
mixed vegetables to taste
garlic 2 cloves
salt&pepper
flour
soy sauce

Drain the tofu, wrap in kitchen paper and let it rest to remove any excess water. Put in a frying pan a bit of olive oil and one garlic peeled before. When you can smell the garlic, add the cutted vegetables and let them sizzle for 5 minutes. Remove and place on a warm plate.
Cut the tofu in two pieces and season with salt, pepper and minced garlic. Dust lightly with flour. Put it into the frying pan and cook it, when it turns crispy on one side, turn it over, repeat on all sides. Remove when each piece is crispy and golden.
Serve with the cooked vegetables and the soy sauce.





Versione italiana

Bistecca di tofu



tofu 1
verdure miste a scelta
aglio 2 spicchi
sale&pepe
farina
salsa di soia

Asciugare il tofu, avvolgerlo nella carta assorbente da cucina e lasciar riposare per togliere il liquido in eccesso. In una padella anti aderente mettere un pò di olio ed uno spicchio d'aglio pelato. Quando si inizia a sentire il suo profumo, aggiungere le verdure tagliate e cuocere per circa 5 minuti. Togliere e metterle in un piatto al caldo.
Tagliare il tofu in due pezzi, salare e pepare, spolverare leggermente di farina e con l'altro aglio tritato. Mettere in padella e cuocere, quando diventa croccante, girare dall'altro lato e ripetere per tutti i lati. Togliere quando ogni pezzo è croccante e dorato.
Servire con le verdure cotte e della salsa di soia.



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