19 feb 2011

Artichoke mini pie with chickpeas sauce



Serve 1

artichoke 1
millet 50 gr
onion 1/2
chilli powder to taste
parsley
salt to taste

Cut in pieces the artichoke and the onion, put in a pan with some oil and some chilli powder. Cook for a few minutes and add some water to make the artichoke tender. Add the millet boiled before, parlsey, a pinch of salt and mix togheter.
Oil a little shape, cover with breadscrumbs, pour the mix in, finally put it in the oven and bake for 30 minutes at 180°.

For the sauce:

olive oil 1 tbsp
chickpeas 1/2 can
cumin and paprika to taste
soy sauce 1 tbsp
tahini 1 tsp
lemon juice 1 tbsp
some water

Blend all these ingredients and make the sauce.



Versione italiana

Tortino di carciofo con salsa ai ceci



Per una persona

carciofo 1
miglio 50 gr
cipolla 1/2
peperoncino q.b.
prezzemolo q.b.
sale q.b.

Tagliare a pezzi il carciofo e la cipolla, metterli in un pentolino con un pò di olio e del peperoncino. Cuocere per qualche minuto ed aggiungere dell'acqua per far intenerire il carciofo. Alla fine aggiungere il miglio già cotto, prezzemolo, un pizzico di sale e mescolare. Oliare uno stampino piccolo, ricoprire di pangrattato e versarci il composto. Cuocere in forno a 180° per 30 minuti.

Per la salsa:

olio evo 1 cucchiaio
ceci 1/2 scatola
cumino e paprika q.b.
salsa di soia 1 cucchiaio
tahini 1 cucchiaino
succo di limone 1 cucchiaio
acqua q.b.

Mescolare tutti gli ingredienti con un blender fino a quando non diventa una salsa.

fonte - source: Veganblog

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