2 serves
butternut squash 1/2
onion 1/2
garlic 1 small clove
thyme to taste
grated cheese to taste
Melt a bit of olive oil in a saute pan, and add the onion, sliced thinly. Sprinkle with a pinch of salt, and cook for about 5 minutes, remove from heat and stir in thyme and a small garlic clove, roughly chopped. Oil a casserole dish, and covering the entire bottom with a layer of squash slices, lightly sprinkled with salt. Spoon 1/3 of the onion mixture over the squash. Sprinkle about 1 tablespoon of all purpose flour over the vegetables. Then sprinkle on grated cheese. Repeat two times, so that you have 3 layers of squash, each topped with a layer of onions, flour and cheese. Finish with cheese. Bake at 350 degrees for about 40 minutes until the squash is soft and the top is nicely browned.
Versione italiana
Gratin di zucca
2 porzioni
zucca 1/2
cipolla 1/2
aglio 1 spicchio piccolo
timo q.b.
parmigiano grattugiato q.b.
Far cuocere la cipolla con in pò d'olio in una padella tagliata finemente per almeno 5 minuti, togliere dal fuoco e aggiungere il timo e l'aglio tritato. Oliare il piatto da forno e coprire il fondo con le fette di zucca salate. Mettere sopra un pò di cipolla, spolverare di farina e poi di formaggio. Ripetere 2 volte così da avere 3 strati di zucca, ognuno ricoperto di cipolla, farina e formaggio. E finire con formaggio. Cuocere in forno a 180° per circa 40 minuti fino a quando la zucca non diventa morbida e dorata sopra.
source: Donalyn
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