5 dic 2010

Pot pie with whole wheat crust



Serves 4

For the filling:

turkey 1 steak
onion 1
vegetables to taste
mozzarella cheese 1
water or vegetable broth to taste
salt and pepper to taste
chili powder optional

For the crust:

whole wheat flour 1 cup
italian seasoning 1 tsp
salt 1/4 tsp
olive oil 2 tbsp
cold water 2 tbsp

First prepare the crust combining the first 4 ingredients, using a fork to combine it into a crumbly mixture. Then add the water. You don’t want it too wet and sticky. When that’s all set, refrigerate while you prepare the filling. For the filling, sautee the onion in a bit of olive oil until softened. Add in the vegetables and turkey all chopped and some water, season with salt and pepper and cover. Cook until the vegetables are soft. While the vegetables cook, you can roll out the crust. Transfer the mixture to a casserole dish, add the sliced mozzarella and lay the crust over top, slicing a couple holes in the top. Cook in oven for about 50 minutes at 400°. The crust should turn golden.



Versione italiana

Pasticcio di verdure con crosta integrale



Per 4 persone

Per il ripieno:

tacchino 1 fettina
cipolla 1
verdure a piacere
acqua o brodo vegetale q.b.
mozzarella 1
sale e pepe q.b.
peperoncino opzionale

Per la crosta:

farina integrale 1 cup
condimento italiano (maggiorana, origano, ecc) 1 tsp
sale 1/4 tsp
olio evo 2 tbsp
acqua tiepida 2 tbsp

Innanzitutto preparare la crosta mescolando i primi 4 ingredienti usando una forchetta e formando un composto friabile. Aggiungere l'acqua, non deve essere troppo umido e appiccicoso. Fare una palla e mettere in frigo. Per il ripieno, imbiondire la cipolla in una padella con un filo d'olio, aggiungere le verdure e il tacchino tutto fatto a pezzetti. Mettere un pò d'acqua, salare, pepare e coprire. Cuocere fino a quando le verdure nn diventano tenere. Mentre queste cuociono, tirare fuori la crosta e srotolarla. Trasferire il ripieno in una casseruola, aggiungere la mozzarella tagliata, e coprire con la crosta. Fare due buchi e cuocere in forno per circa 50 minuti a 200°. La crosta deve diventare dorata.



fonte - source: healthy exposures

Nessun commento: