2 dic 2010
Pumpernickel salmon sandwich
reduced-fat mayonnaise 1 tbsp
apple vinegar 1/2 tbsp
ground ginger 1/2 tsp
mirin 1/2 tsp
chopped salmon 1 little slice
chopped spring onions 1 tbsp
sesame seeds 1 tsp
pumpernickel bread 2 slices
cucumber 5 thin slices
little tomatoes 3
chopped celery 1/3 stick
Whisk the mayonnaise with the apple vinegar, ginger and mirin in a medium bowl. Add the salmon chopped, spring onions, celery, tomatoes and sesame seeds. Mix well. Spread a bit of mayonnaise over one side of one slice of bread. Put the salmon mixture among one slice, spreading evenly. Top with cucumber slices. Set the other bread slice on top. Cut the sandwiches in half to serve.
Versione italiana
Sandwich pumpernickel al salmone
maionese light 1 tbsp
aceto di mele 1/2 tbsp
zenzero 1/2 tsp
mirin 1/2 tsp
salmone 1 fettina
cipollotto 1/2
semi di sesamo 1 tsp
pane pumpernickel 2 fette
cetriolo 5 fettine
pomodorini 3
sedano 1/3 di costa
Mescolare insieme la maionese, l'aceto di mele, zenzero e mirin. Aggiungere il salmone tagliato a pezzetti, il cipollotto, sedano, pomodorini anch'essi tagliati, e i semi di sesamo. Mescolare bene. Spalmare un pò di maionese su una fettina di pane. Mettere il composto sopra, coprire con le fettine di cetriolo. Coprire con l'altra fetta di pane e tagliare il sandwich a metà.
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