03 dic 2010

Cucumber soup



For 2 servings:

big cucumber 1
garlic 1 clove
vegetable stock to taste
turmeric 1/2 tbsp
yogurt 1 tbsp
ground ginger 1/2 tbsp

Peel the cucumber, taking some of green skin, cut in pieces and boil for 15 minutes with the vegetable stock and the garlic finely chopped. At the end of cooking point add the turmeric and let boil for another minutes. When it's ready add ginger and yogurt and blend. Serve warm.



Versione italiana

Zuppa di cetrioli



Per 2 persone:

cetriolo 1 grande
aglio 1 spicchio
dado vegetale q.b.
curcuma 1/2 tbsp
yogurt 1 tbsp
zenzero 1/2 tbsp

Pelare il cetriolo lasciando parte della buccia verde, tagliare in pezzi e bollire per 15 minuti con il dado e lo spicchio di aglio tagliato a pezzetti. Verso fine cottura unire la curcuma e lasciare bollire ancora qualche minuto. Quando è pronta unire lo zenzero e lo yogut e frullate il tutto. Servire la zuppa tiepida.

fonte - source: BUTTALAPASTA

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