Ingredients for one person:
boiled brown basmati rice 1 cup
onion 1/4
celery 1/4 stick
carrot 1/2 stick
garlic 1 little clove
anchovie 1
shrimps 1/2 cup
ananas 1 slice
peas 1/3 cup
soy sauce 1 tbsp
vegetable stock 1/2 tsp
curry powder to taste
chilli powder to taste
salt to taste
chopped scallion and white and black sesam to guarnish
In a large pan put some oil with onion, garlic and anchovie chopped. When onions turn slightly gold, add the other ingredients and the pineapple cubed, the soy sauce, the stock, spices and some water if necessary. Stir for about 5 minutes and then add the rice. Mix well and serve it with scallion and sesam at the top.
Versione italiana
Riso all'ananas
Ingredienti per una porzione:
riso basmati integrale cotto 1 porzione
cipolla 1/4
sedano 1/4 di costa
carota 1/2
aglio 1 spicchio
acciuga 1
gamberetti 1/2 cup
ananas 1 fetta
piselli 1/3 cup
salsa di soia 1 tbsp
brodo 1/2 tsp
curry q.b.
peperoncino q.b.
sale q.b.
cipollotto e sesamo bianco e nero per guarnire
In una padella mettere un filo d'olio, la cipolla, l'aglio e l'acciuga tritati. Quando la cipolla diventa dorata aggiungere gli altri ingredienti e la fetta di ananas fatta a cubetti, la salsa di soia, le spezie e se necessario un pò d'acqua. Cuocere per almeno 5 minuti e aggiungere il riso. Mescolare bene e servire con del cipollotto e un pò di sesamo.
fonte - source: Michelle Chin
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