25 nov 2010

Vegetable stir-fry udon



Ingredients for 2 servings:

brown rice udon 2 packages
garlic 1 clove
onion 1/2
ginger 1 little piece
vegetables to taste
soy sauce 2 tbsp
brown sugar 1 tbsp
miso 1 tbsp
chili powder to taste
scallion and sesam to guarnish

Put udon noodles in boiling water and cook (follow package instructions). Heat oil in a frying pan and cook onions, garlic and ginger all chopped for 2 minutes. Add the veggies, 1 tbsp of soy sauce, sugar, miso, chili and some water if necessary. Cook until tender. When they're done, add noodle and another 1 tbsp of soy sauce. Mix and stir. Then transfer to a serving dish with chopped scallion and sesam on top.



Versione italiana

Udon alle verdure



Ingredienti per due persone:

udon di riso integrale 2 pacchetti
aglio 1 spicchio
cipolla 1/2
zenzero 1 pezzetto
verdure a piacere
salsa di soia 2 tbsp
zucchero di canna 1 tbsp
miso 1 tbsp
peperoncino q.b.
cipollotto e sesamo per guarnire

Cuocere gli udon in acqua bollente (seguire le istruzioni della scatola). In una padella scaldare un filo d'olio con l'aglio, cipolla e zenzero tutti tritati per 2 minuti. Aggiungere le verdure, 1 cucchiaio di salsa di soia, zucchero, miso, peperonicno e un pò di acqua se necessario. Cuocere fino a quando le verdure non si ammorbidiscono. Quando sono cotte, aggiungere gli udon, un'altro cucchiaio di salsa di soia e mescolare. Servire con sopra del cipolloto tagliato e del sesamo.

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