24 nov 2010

Red millet stuffed pepper



red pepper 1
millet 1/4 c
water 1 c
onion 1/4
garlic 1 clove
tomato 1
corn 1 tbsp
cumin 1/4 tsp
dried cilantro 1/4 tsp
salt and pepper to taste
chili powder 1/8 tsp
grated cheese to taste

Preheat oven to 400°. Heat oil in saucepan. Add in the garlic, and then the onions chopped. Sautee until they are tender, almost translucent. Add in the millet, and stir. Sautee for a few minutes before adding in the corn, tomato, water, seasonings. Cover. Cut off the top of your pepper and scoop out the seeds and insides. Place on a baking sheet and bake until almost tender. Let the millet mixture simmer for about 25 minutes, or until all the liquid is absorbed. Once the millet is ready and pepper is too, fill the pepper with the millet mixture and bake for another 10 minutes. Take out, top with cheese.



Versione italiana

Peperone ripieno di miglio



peperone rosso 1
miglio 1/4 c
acqua 1 c
cipolla 1/4
aglio 1 spicchio
pomodoro 1
mais 1 tbsp
cumino 1/4 tsp
coriandolo secco 1/4 tsp
sale e pepe a piacere
peperoncino 1/8 tsp
formaggio grattugiato a piacere

Accendere il forno a 200°. In un pentolino mettere un filo d'olio. l'aglio e la cipolla tritati. Cuocere fino a farli diventare morbidi e quasi dorati. Aggiungere il miglio e mescolare. Poi aggiungere il mais, pomodoro, acqua e condimenti vari. Coprire. Tagliare la cima del peperone e svuotarlo di tutti i semi. Mettere su carta da forno e cuocere fino a quando non diventa tenero. Cuocere il miglio per almeno 25 minuti, fino a quando non viene assorbito il liquido. Quando è pronto riempire il peperone con il miglio e cuocere per altri 10 minuti. Togliere dal forno e ricoprire di formaggio.

fonte - source: healthy exposures

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